Bijeenkomst over niet aangeboren hersenletsel en mantelzorg

Ontmoetingsruimte Leenderhof, Bibliotheek Dommeldal en Steunpunt Mantelzorg Heeze-Leende organiseren op donderdag 28 maart 2024 een bijeenkomst voor mantelzorgers die dit keer over niet aangeboren hersenletsel en mantelzorg gaat. De lezing wordt verzorgd door Maarten van Gorp, ervaringsdeskundige.

Afbeelding en tekst: Steunpunt Mantelzorg Heeze-Leende

Niet aangeboren hersenletsel en mantelzorg.

Het zal je maar gebeuren de een op de andere dag. Je hoofd doet niet meer wat je zou willen. Je lijf reageert anders, er komen woorden uit je mond die je niet bedoelt.  Uitval of minder kracht van armen en benen. Je herkent jezelf niet meer, het werk wat je had gaat niet meer. Een korter lontje, teveel prikkels, teveel van alles. Sneller uitgeput.

De mantelzorger die voor de zorg opdraait, vaak mensen die dichtbij staan, familie, gezin, kennissen , partner. Soms hebben mensen niet in de gaten dat ze niet meer dezelfde zijn na hersenletsel. Andere emoties, reacties en gedragingen. Dit vraagt nogal wat van een mantelzorger. Er ontstaat rouw, levend verlies. De druk van mantelzorgers is hoog, en er is vaak geen ondersteuning rondom het net werk van iemand met NAH.

Hoe ga je om met de druk en levend verlies van een persoon die dichtbij staat en zo veranderd is? Hoe voorkom je dat er een scheefgroei ontstaat in gelijkwaardigheid?                                                 Hoe voorkom je dat je beiden in de verwijtende/ slachtoffer rol schiet?

Een avond waarbij ik een stukje uitleg geef, verduidelijking, van NAH.

Hoe ga je hier mee om, en hoe blijf je bij jezelf.

Ze starten de avond met een kopje koffie of thee. Vervolgens zal Maarten van Gorp starten rond 19.15 uur. Rond 20.15 uur is er tijd voor vragen en werken we toe naar een afronding om 20.30 uur.

In het kort:

Wat?                Ontmoetingsbijeenkomst over niet aangeboren hersenletsel en mantelzorg.

Waar?              Grand Café Leenderhof, Hofpad 2, 5595 EP Leende

Wanneer?        Donderdag 28 maart 2024

Hoe laat?         19.00 – 20.30 uur

Voor wie?        Mantelzorgers en hun naasten uit de gemeente Heeze-Leende

Graag tot 28 maart a.s.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met het Steunpunt Mantelzorg Heeze-Leende via steunpuntmantelzorghl@cordaadwelzijn.nl of 040- 2265597 of via Jeanine Verberne, Coördinator ontmoetingsruimte Leenderhof, Stichting Valkenhof,  jeanine.verberne@valkenhof.nl