Avonturiers IVN speuren het bos af

Op zondagochtend 19 november gaan de Avonturiers weer op pad. De Avonturiers is een groep jeugdleden van IVN Heeze-Leende in de leeftijd van 10 tot 14 jaar, die vorige maand hun eerste activiteit hadden, een excursie naar de burlende herten in het Weerterbos. Dit keer zoeken ze het dichter bij huis, namelijk een speurtocht in de Herbertusbossen. De jongeren vertrekken om 9.00 uur vanaf de parkeerplaats aan het eind van de Boschlaan in Heeze en het duurt de hele voormiddag. Het wordt een belevenis in de herfstsfeer.

Foto: IVN Heeze-Leende (Z.d.) 16991714881566682822018937172138-1.jpg| IVN Heeze-Leende (2023, 4 november)Avonturiers IVN speuren het bos af https://www.ivn.nl/afdeling/heeze-leende/natuuractiviteiten/avonturiers-ivn-speuren-het-bos-af/

In het bos is een route uitgezet van ongeveer 5 km waarbij de kinderen op diverse plaatsen samen opdrachten moeten uitvoeren of natuurvragen moeten beantwoorden. Aan de hand van de antwoorden wordt de volgende opdrachtlocatie bepaald. De opdrachten hebben te maken met de natuur waarbij er ook iets verteld wordt. De Avonturiers zullen zo van alles te weten komen over verkleuring van bladeren, paddenstoelen, over de winterslaap en migratie van vogels, enz. Met de opdrachten kunnen de deelnemers punten scoren en ze hopen natuurlijk allemaal dat hun team het beste scoort.

Behalve dat ze veel leren gaat het vooral om plezier maken en elkaar een beetje beter leren kennen binnen deze nieuwe IVN-groep.

Eén ding is zeker: de Avonturiers laten zich niet afschrikken door eventuele regen, modder en kou. De bikkels van het IVN gààn ervoor!

Tip voor wie meegaat: trek laarzen aan of schoenen die waterdicht zijn en kleren die vies mogen worden.

Lijkt deze activiteit je leuk, maar ben je nog geen IVN-lid, dan kan je misschien wel een keer mee om te kijken of het iets voor je is. Neem daarvoor contact op met Willem van de Ven 06-34376748.