Atelier ARTistique helpt onze planeet om iedere dag een beetje beter te worden.

Met het verhuizen in 2023 van Atelier ARTistique naar de Emmerikstraat in Heeze ontstond de behoefte om een oplossing te vinden voor het vele verfspoelwater dat in het atelier in het riool afgevoerd werd. Het grote nadeel hiervan voor iedereen is dat de waterzuivering niet alle microplastics uit het rioolwater kan zuiveren.

De oplossing voor deze doelstelling was nog niet zo een-twee-drie te vinden totdat Cara die zomer een artikel in het WNF-magazine zag staan. Hier maakte ze kennis met de Clean Water Global organisatie. Clean Water Global zamelt verfafvalwater van schilders in en met haar eigen zuiveringsinstallatie worden alle verfresten uit het water gehaald en blijft zuiver drinkwater over.
Toch was het even zoeken voordat de juiste CWG-ambassadeur werd gevonden.
Frans van Dijk Schilderwerken uit Dommelen was de juiste en enthousiaste persoon die haar verder heeft geholpen. Via Frans van Dijk is een inschrijving bij Clean Water Global gerealiseerd en kwamen alle benodigdheden voor het inzamelen van verfafvalwater beschikbaar.

De kunstschilders bij Atelier ARTistique moesten even wennen aan de nieuwe manier van inzamelen van het verfafvalwater maar inmiddels is het een mooie en goede routine geworden. We hebben in het afgelopen halfjaar al enkele honderden liters verzameld en deze gaan naar het nieuwe CWG inzamelpunt in Dommelen want alleen samen kunnen we de wereld iedere dag een klein beetje beter maken.

www.cleanwaterglobal.be   www.atelier-artistique.nl