Onthulling nieuwe gedichtentafel en startsein PoezieProject

start poezieproject 2

Heeze – Zondagmiddag 16 oktober werd tijdens Kunstsmullen de vernieuwde gedichtentafel op Landgoed Kapellerput onthuld door wethouder Jan de Bruijn en daarmee het Poëzie Project officieel geopend. Iedereen wordt uitgedaagd om dichterlijk aan de slag te gaan en in te zenden (tot 1 maart 2023) via gedichtentafels.nl Doet u mee?
Het Poëzie Project wil graag poëzie onder de aandacht brengen. Middels workshops op basisscholen en poëzie-aandacht tijdens bijvoorbeeld KunstSmullen wordt eenieder gestimuleerd om zijn of haar mooiste gedicht in te sturen. 
De beste, meest bijzondere of ontroerende gedichten worden geplaatst op de Gedichtentafels in Heeze, Leende, Sterksel en Leenderstrijp. Op elke tafel staat een gedicht van een volwassene en eentje van een kind. De tekst sluit aan op de locatie. Zo krijgt de toch al fraaie plek nog een extra dimensie.

Tekst gaat onder de video door:

Zondagmiddag werden de twee gedichten die op de vernieuwde gedichtentafel bij Kapellerput staan voorgedragen. Het jeugdgedicht zelfs door de twee schrijfsters zelf.De basisschoolkinderen in Sterksel en Heeze zijn in september al met het Poëzie Project gestart middels poëzie-workshops. De gedichten, gemaakt door de kinderen van Dirk Hezius, Talententoren, Kindcentrum de Parel, Merlebos en Trumakkers zijn o.a te lezen in bibliotheek in Heeze en Sterkel. De gedichten zijn tevens te vinden in de dorpskernen van Heeze, Leende, Sterksel en Leenderstrijp waar ze in etalages hangen.
Meer informatie over het Poëzie Project vindt u op gedichtentafels.nl

Zie je een fout, laat het ons weten via redactie@mijnheeze.nl

Download onze – gratis – app in Google Playstore en je bent altijd op de hoogte van wat er speelt in Heeze.

Vereniging Mijn Heeze e.o.
KVK: 89576292

Steun ons via NL 48 RABO 1342822765 – t.n.v. F. Engelen t.b.v. Mijn Heeze

info@mijnheeze.nl
redactie@mijnheeze.nl
Whatsapp: 06 29222435

 

Kijk ook eens op Mijnleende.nl