Albert Heijn Boonaerts en Wethouders onthullen bouwbord

Vorige week zijn de bouwplannen voor de nieuwe Albert Heijn Heeze gepresenteerd aan de gemeenteraad. De nieuwe winkel komt aan de Kapelstraat in het centrum van Heeze ter plaatse waar afgelopen jaar het BP tankstation is gesloopt.
Wethouders Jan de Bruijn en Robert Groenewoud onthullen samen met initiatiefnemer Joris Boonaerts met trots het ‘bouwbord’ met daarop impressies van het nieuwe gebouw.

De raad was enthousiast over het ontwerp, na de vaststelling van het bestemmingsplan kregen ze nu een toelichting op het verder uitgewerkte ontwerp. In het ontwerp is er niet voor gekozen voor zo veel en hoog mogelijk, maar voor een gebouw passend in het centrum van Heeze.

Foto: Mijn Heeze | Tekst: Michiel Cuppen (30 maart 2023) persbericht.dox

Het ontwerp kenmerkt zich door “kleine huisjes”. Deze huisjes zijn rondom en op de nieuwe Albert Heijn geplaatst. Er ontstaat hierdoor geen groot hoog blok, maar een gebouw passend bij het bestaande straatprofiel in de Kapelstraat. Er komen twee ingangen voor de winkel. Eén aan de Kapelstraat en één aan het nieuwe parkeerterrein met circa 85 parkeerplaatsen. De woningen zijn bereikbaar via een grote trap die naar het dak van de winkel leidt. Het dak, uitgevoerd als een zogenaamd water-retentiedak, wordt voorzien van veel groen waaraan 5 nieuwe woningen zijn gelegen.

De architectuur is van Pauwert Architectuur, die aansluiting heeft gezocht met het landgoed van het kasteel dat aan de achterzijde is gelegen en de Kapelstraat aan de voorzijde. “De verschillende huisjes” vertelt Joris Boonaerts “worden uitgevoerd in baksteen of in hout. Op het dak zijn ze van hout, rondom de winkel van steen”.

Het plan is om eind dit jaar te gaan bouwen, de winkel zou dan volgens planning open kunnen in de loop van april 2025. “We mikken op 1 april dat is geen grap” voegt Joris Boonaerts nog toe.