Aan de keukentafel: Cora van Herk van Buurtgezinnen

Cora van Herk deelt haar inzichten over hoe Buurtgezinnen praktisch werkt en welke impact het heeft op gezinnen in de regio. “We brengen gezinnen bij elkaar op basis van hun behoeften en mogelijkheden. Of het nu gaat om praktische hulp of emotionele steun, Buurtgezinnen creëert duurzame connecties waarin beide gezinnen elkaar versterken.”

Tijdens het interview wordt ook besproken hoe gezinnen kunnen deelnemen aan Buurtgezinnen. Cora van Herk geeft een kijkje achter de schermen van het aanmeldings- en matchingproces en benadrukt het belang van open communicatie en betrokkenheid.

Het interview biedt niet alleen inzicht in de werking van Buurtgezinnen, maar moedigt ook gezinnen aan om deel te nemen aan dit ondersteunende netwerk. “Opvoeden doen we samen” is niet slechts een uitspraak, maar een levenswijze die Buurtgezinnen tot realiteit maakt. Luister naar het gesprek en ontdek hoe dit initiatief een verschil kan maken in lokale gemeenschappen.

Meer informatie is te vinden op de website van Buurtgezinnen.

Heb je zelf ook een verhaal te delen en zou je dat willen vertellen aan je keukentafel aan Joost Heessels, neem dan contact op met de redactie van Mijn Heeze via redactie@mijnheeze.nl