Kunstsmullen 2024 trok 11.000 bezoekers en werd afgesloten op Schoorsveld.

Heeze – Vandaag, zondag 27 oktober, werd Kunstsmullen 2024 in stijl afgesloten in de Ceremonieruimte op Schoorsveld. Bij binnenkomst werden de bezoekers verwelkomd door de sfeervolle klanken van fluitiste Basak Ersoz. Deze talentvolle Turkse muzikante, die tegenwoordig in Sterksel woont, wist de zaal direct te betoveren.

Voorzitter Wim van Ekelen opende de middag en heette de ongeveer honderd aanwezigen van harte welkom. Hij benadrukte dat het evenement niet alleen draaide om kunst, maar ook om het verbinden van kunst met de natuur. En dat is gelukt! Met trots maakte hij bekend dat zo’n 11.000 mensen dit jaar van Kunstsmullen hebben genoten.

Artistiek leider Jan van Hoof sprak vervolgens vol passie over het succes van de opzet, waarin de verschillende kernen van Heeze-Leende prachtig met elkaar verbonden werden. Er werd een indrukwekkende film vertoond die het hele evenement samenvatte, inclusief het parallelprogramma dat zo’n 500 deelnemers trok.

Een hoogtepunt van de middag was het optreden van singer-songwriter en dichter Roel Timmers. Met zijn ontroerende gedichten en mooie liedjes raakte hij de zaal diep.

Bijzonder was ook het verhaal van kunstenaar Roel Sanders. In een bijzondere ontmoeting met Jasper, een bewoner van Kloostervelden, ontwierp hij een kunstwerk dat draait om een touwtje, iets wat voor Jasper van grote waarde is. Familieleden van Jasper voegden persoonlijke teksten toe aan het kunstwerk, dat binnenkort op Kloostervelden geplaatst zal worden.

Kunstenaar Bruno Doedens gaf vervolgens een uitgebreide presentatie over zijn project The Walking Forest, ondersteund door indrukwekkende videobeelden.

Tot slot spraken curatoren Sylvia Vrooyink en Eduard Sweep hun dank uit aan alle betrokkenen, waarna voorzitter Wim van Ekelen de middag afrondde met een hartelijk slotwoord en een uitnodiging voor een gezellige borrel.