Maand van de Opvoeding in Heeze-Leende: Samen Groeien en Ontdekken.

Papieren familie in handen tegen blauwe achtergrond

In november organiseert de gemeente Heeze-Leende de Maand van de Opvoeding, een maand vol inspirerende activiteiten voor kinderen, ouders, verzorgers en medeopvoeders. Het doel is om kinderen te ondersteunen met Opgroeikracht en ouders en verzorgers te versterken met Opvoedkracht. Deze samenwerking tussen professionals, kinderopvangorganisaties, het basisonderwijs en de gemeente biedt een breed scala aan activiteiten om samen te leren, te ontdekken en te groeien.

De maand begint feestelijk met de vertoning van de film Inside Out 2 op 8 november in ’t Perron, waarin emoties op een speelse manier worden verbeeld. Voor de allerkleinsten zijn er beweegactiviteiten met Nijntje, waarbij peuters van 2 tot 4 jaar samen met hun ouders of verzorgers lekker kunnen bewegen. Deze activiteit vindt plaats op 6 november in Sterksel en op 8 november in Heeze.

Ouders kunnen op 13 november genieten van een boeiende lezing door opvoedexpert Sophia van Splunteren van kleinegrotemensen.nl. Tijdens deze lezing krijg je tips en inzichten over hoe je als ouder balans kunt vinden en rust kunt creëren binnen het drukke gezinsleven. Op 19 november is er een gezellige ochtend in het Ouder/kind café, waar ouders onder het genot van een kopje koffie andere ouders kunnen ontmoeten, terwijl de kleintjes (0-4 jaar) lekker spelen.

Ook voor ouders van pubers is er waardevolle informatie. Op 19 november vindt een interactief webinar plaats over puberteit en verleidingen, waarin je meer leert over het experimenteergedrag van jongeren. De maand wordt afgesloten met de bijzondere première van de mini-documentaire De Brug op 27 november, waarin groep 8-leerlingen in gesprek gaan met hun opa’s en oma’s over de spannende overgang naar de middelbare school.

De Maand van de Opvoeding in Heeze-Leende biedt voor ieder wat wils. Het is een waardevolle gelegenheid om samen stil te staan bij de uitdagingen en vreugde van het opvoeden, en om als gemeenschap te bouwen aan de toekomst van onze kinderen