Allerheiligen en Allerzielen momenten van viering en Bezinning.

Heeze – Op 1 november vieren we Allerheiligen, een bijzondere christelijke feestdag waarop we alle heiligen en martelaren eren, van de bekende tot de minder bekende. Het is een moment van bezinning, waarin we de inspirerende levens en het geloof van deze bijzondere mensen herdenken. Hun vroomheid en toewijding zijn voorbeelden voor ons allemaal. Binnen de katholieke traditie is dit een dag vol betekenis, want we staan stil bij iedereen die zijn of haar leven in dienst van anderen heeft gesteld, of ze nu officieel heilig zijn verklaard of niet. Ook in Heeze krijgt deze dag de nodige aandacht en eerbied. Op vrijdag 1 november om 19.00 uur ben je van harte welkom voor een dienst in de H. Martinuskerk, waar we samenkomen om dit belangrijke moment te vieren.

Op 2 november, vieren we Allerzielen, een dag van herinnering aan alle overleden gelovigen, met speciale aandacht voor hen die ons het afgelopen jaar zijn ontvallen. In de H. Martinuskerk worden hun namen genoemd, worden kaarsen ontstoken en bidden we samen. Deze plechtige en troostvolle dienst begint om 19.00 uur en biedt nabestaanden de kans om hun dierbaren te herdenken en hen in gedachten te omarmen, verlicht door de warmte van ons gebed.

Een bijzondere traditie die met liefde en zorg in ere wordt gehouden, is de zegening van de graven. Dit jaar vindt de ceremonie plaats op zaterdag 2 november om 15.00 uur op de begraafplaats aan de Spoorlaan. De zegening van de graven is een betekenisvol ritueel waarin gebed en bezinning centraal staan. Het is een moment waarop we onze overledenen in gedachten dichtbij ons brengen en hen eer bewijzen door het licht van onze liefde en herinnering.