Schooljeugd geeft het goede voorbeeld.

Op woensdag 20 november wordt weer de jaarlijkse boomfeestdag gehouden, waarbij de kinderen van groep 7 van de basisscholen weer bomen planten binnen onze gemeente. Het thema is dit jaar “Opgroeien met bomen” en dat is inderdaad een grote wens. De kinderen wordt verteld wat bomen doen voor onze gezondheid, het klimaat, de biodiversiteit, enz. En dat je bomen moet planten en niet kappen als dat niet nodig is! Schoolgidsen van IVN Heeze-Leende zullen hierover een stukje voorlichting geven en de gemeentewerkers zullen vertellen over het onderhoud van het groen in onze gemeente.

Het plantterrein is zoals gebruikelijk de laatste jaren bij het industrieterrein De Poortmannen aan het Maarheezerpad in Heeze. Net als vorig jaar vindt de catering en het binnenprogramma (bij slecht weer) plaats bij de firma Espe–Labeling (Boelakkers 26).

Het is dit jaar de 51e keer dat er bomen geplant worden door de scholen.

De boomplantdagen komen tot stand door een samenwerking tussen het IVN en de Gemeente Heeze-Leende die jaarlijks zorgt voor de locaties en assistentie verleent bij het planten.

Belangstellenden zijn van harte welkom op de plantlocatie. De kinderen beginnen om 9.00 uur en het duurt tot ongeveer 11.30 uur. Voor velen is het een onvergetelijke ervaring. Jaren later weten ze “hun boom” nog steeds te staan.