Informatieavond nieuwe hoogspanningslijn tussen Maasbracht en Eindhoven

TenneT heeft een plan gepresenteerd voor een nieuwe hoogspanningslijn tussen Maasbracht en Eindhoven. Deze extra verbinding is nodig omdat de huidige lijn, die momenteel wordt verbeterd, vanaf 2030 onvoldoende capaciteit zal hebben.

De vraag naar stroom groeit door bevolkingsgroei en het toenemende gebruik van elektriciteit in woningen, industrie en elektrische auto’s. Daarnaast wordt steeds meer stroom opgewekt door windmolens op zee, wat extra druk op het hoogspanningsnet legt. Het netwerk moet ook pieken en tekorten door zon- en windenergie opvangen, waardoor internationale uitwisseling van stroom toeneemt.

De lijn komt in een zoekgebied tussen Maasbracht en Eindhoven. De voorkeur gaat uit naar een bovengrondse verbinding, zo veel mogelijk langs bestaande infrastructuur en met minimale impact op woonkernen, natuurgebieden en andere hoogspanningslijnen.

Wat gebeurt er nu?

Omwonenden en belanghebbenden kunnen nu hun suggesties en zorgen delen. Het plan wordt in de komende stappen verder uitgewerkt, waarbij opnieuw gelegenheid tot inspraak wordt geboden.

Meer weten?

Bezoek een inloopavond op donderdag 31 oktober in Dorpshuis ’t Perron, Heeze, tussen 19:00 en 21:00 uur. Aanmelden is niet nodig.

Datum

31 okt 2024

Tijd

19:00 - 21:00

Labels

Heeze,
Sterksel
Categorie