Grote opkomst bij Epilepsieloop 2024 levert ruim €13.000.

  • EPILEPSIELOOP 2024 ·

STERKSEL – Erwin van Geenen, bestuurder van Kempenhaeghe, gaf tijdens het welkomstwoord aan aangenaam verrast te zijn door de buitengewoon grote opkomst bij de Epilepsieloop, die vandaag, 12 oktober 2024 werd georganiseerd. De loop, die als doel had om aandacht te vragen voor epilepsie en onderzoek naar de ziekte te ondersteunen, bracht het indrukwekkende bedrag van € 13.794 aan sponsorgeld op.

De weersomstandigheden waren ideaal voor een wandeling, met een droge dag en temperaturen rond de 10 graden. De Epilepsieloop kende twee routes: een rolstoelvriendelijke route van 3 km door Kloostervelden in Sterksel en een uitdagende 10 km lange route door de bossen rondom Kempenhaeghe in Heeze.

Onder de deelnemers bevond zich een groep van ongeveer 20 bewoners van Kempenhaeghe, die samen met hun begeleiders de 3 km-route liepen. Daarnaast nam een groep van circa 70 deelnemers de langere route van 10 km voor hun rekening. Deze route voerde vanaf Kloostervelden deels over de weg en deels door de natuur, met een rustpauze bij Kempenhaeghe waar de deelnemers konden genieten van een warm of koud drankje en een koek.

De actie vond plaats in samenwerking met EpilepsieNL en was bedoeld om meer aandacht te vragen voor de uitdagingen waar patiënten met moeilijk behandelbare epilepsie dagelijks mee te maken hebben. Verpleegkundig specialist Carly Jansen benadrukte tijdens het evenement het belang van verder onderzoek: “We hebben al veel bereikt, maar er is nog zoveel meer nodig om deze patiënten te helpen.”