Gemeente organiseert bijeenkomst voor ondernemers over cyberveiligheid.

Op donderdag 31 oktober 2024, van 19.00 tot 22.30 uur, organiseert de gemeente een speciale bijeenkomst voor ondernemers bij Kapellerput. Het thema van de avond is toekomstbestendig ondernemen, met een sterke focus op cyberveiligheid en duurzame bedrijfsvoering. Deelname is gratis, maar aanmelden is verplicht en kan tot uiterlijk 15 oktober via toekomstbestendigondernemen@heeze-leende.nl.

Tijdens deze bijeenkomst zullen diverse experts, waaronder ethisch hacker en cybercrime-deskundige Peter Lahousse, ondernemers inzicht geven in de gevaren van cybercriminaliteit. Lahousse benadrukt dat de kans dat je als bedrijf met cyberaanvallen te maken krijgt maar liefst 95% is. Het is dan ook niet de vraag óf, maar wanneer je slachtoffer wordt. Zijn presentatie biedt ondernemers praktische tips om hun bedrijf beter te beschermen tegen deze groeiende dreiging.

Toekomstbestendig ondernemen
Naast cyberveiligheid is er ook aandacht voor andere belangrijke thema’s zoals energiebeheer, (deel)mobiliteit en het verduurzamen van vastgoed en bedrijventerreinen. Op het informatieplein kunnen ondernemers zich laten informeren over verschillende regelingen en mogelijkheden om hun bedrijf klaar te maken voor de toekomst.

Programma:

  • 19:00 uur: Inloop
  • 19:30 uur: Openingswoord door burgemeester Heldens en wethouder Groenewoud
  • 19:45 uur: Peter Lahousse over cybercrime
  • 20:30 uur: Pauze met informatieplein
  • 20:45 uur: Toon Walravens, winnaar Redemption & Justice Award, en Ted Strik over risico’s en signalen in de transportsector
  • 21:30 uur: Netwerkborrel

Meld je snel aan, want vol=vol!