Column Jeanne van de Loo Willems: Hi Ha Halloween.

Halloween. Nog een paar weken en dan barst het gegriezel weer in alle hevigheid los. We maken nu eenmaal graag overal een feestje. De winkels zijn er klaar voor. Al weken liggen ze vol met liggen prullaria in oranje, en zwart. Heksen en griezelkleding, slingers, maskers, vleermuizen en nep pompoenen.  Maar ook gewone pompoenen zijn volop te koop uitgehold en uitgesneden en voorzien van kaarslicht. Je huis, je tuin en zelfs hele straten worden omgetoverd in griezelgrotten en paleizen.
Maar niet alleen straten en huizen. Ook de tafels worden rijkelijk voorzien. Er zijn talloze kookboeken en webpagina’s met honderden Halloween recepten van ontbijt met spinnen pap via de lunch met spookpannenkoeken en snacks van afgehakte vingers in een bloederig ( ketchup) sausje.

Zelfs de kok met twee linkerhanden draait er opeens zijn of haar handen niet voor om. Hij of zij heeft opeens een creativiteit  die zijn weerga niet kent. Het mag wat kosten en ook met de tijd wordt niet krenterig omgegaan. Lekker een hele middag in de keuken met z’n allen. Zelf de lunchtrommels worden gevuld met al het creatieve lekkers. Het “ik kan niet koken” “ik vind koken niet leuk” “ik heb gen tijd om te koken” gaat met Halloween niet op.
Prima helemaal gezellig om lekker in de keuken bezig te zijn. Ik juich het alleen maar toe. Ga er vooral mee door, ook na Halloween. Ik inspireer je graag via FB of Instagram.  

Neem de gewone pompoen. Hij is zo veelzijdig en makkelijk te bereiden. Die kleine oranje krachtpaster hoef je niet eens te schillen. Soepje of op de bakplaat met spruitjes. Gevuld met een lekkere paddenstoelen mix. Pompoenen in alle soorten en maten. Laat je creativiteit de vrije loop met deze heerlijke gezonde groenten. Pompoen is veelzijdig, lang houdbaar en betaalbaar. Pompoen bevat een behoorlijke hoeveelheid stofjes die heel goed zijn bij verhoogde bloeddruk en stress. Tover wat lekkers met pompoen op tafel en laat de griezels maar komen.  Jou doen ze niet veel meer.

Veel griezelplezier, Jeanne

Gezondheid, vitaliteit.

www.goedgewicht.eu