Kunstsmullen officieel geopend door wethouder Sterk

Heeze – Met een toespraak en en het heffen van een glas heeft wethouder Paul Sterk van de gemeente Heeze-Leende de tiende editie van Kunstsmullen officieel geopend. Dat gebeurde op Landgoed Kapellerput, waar tot 27 oktober één van de drie kunstwandelroutes te bezoeken is.

Kunstsmullen heeft dit jaar als thema ‘Bomen spreken’. Onder leiding van artistiek leider Jan van Hoof hebben curator Sylvia Vrooyink en gastcurator Eduard Sweep  kunstenaars uit Nederland en België uitgedaagd om door de hele gemeente hun kunst te laten zien. Daarbij stelt Kunstsmullen professionals in staat om niet alleen kunst voor het landschap te maken, maar ook met het landschap. Kunstenaars worden uitgedaagd om kunst te maken die een directe relatie heeft met de specifieke plek in het landschap. Hierbij zijn er drie locaties: Landgoed Kapellerput, Boschhoven (Leende) en Kloostervelden (Sterksel). Hier is buitenkunst te zien van onder anderen Erik Buijs, Roos Vogels, Wianda Keizer, Marco Goldenbeld, Henri van Nuenen en Johan Sietzema. In totaal zijn er 60 kunstwerken te zien, verspreid over de drie locaties. Daarnaast is er ook veel binnenkunst te zien in verschillende galeries in de gemeente (Kempro, De Kliuw en Ekelhof), in Landgoed Kapellerput, in dorpshuis De Schammert en bij Atelier Artistique en Kunstkring Eymerick.

In het parallelprogramma van Kunstsmullen is er volop ruimte voor taalkunst, muziek, filmkunst en theater. Kijk voor alle informatie op ww.kunstsmullen.nl.