Brabants Rouwcafé biedt steun bij verlies en rouw

Vijf jaar geleden organiseerden de rouwtherapeuten Julian van de Moosdijk en Louise Niesten-Sellink het eerste Brabants Rouwcafé. Op zondag 6 oktober komen we weer bijeen op Natuurbegraafplaats Schoorsveld, Somerenseweg 116, Heeze. De inloop start om 12.15 uur, we beginnen om 12.30 uur en ronden af om 14.00 uur.

Soms lijkt het alsof we gisteren nog spraken over onze wens om een laagdrempelige plek te creëren waar gesprekken over verlies, rouw en verandering mogelijk zijn. En soms voelt het alsof we dit al veel langer elke eerste zondag van het kwartaal organiseren. Zo gaat het ook vaak met verlies: het voelt soms lang, soms kort geleden. Voel je ruimte om over je verlies te praten? Voel je je nog hetzelfde als voor het verlies, of is er iets veranderd?

Rouwen doe je zelf, maar niet alleen. Iedereen rouwt op zijn eigen manier en in zijn eigen tempo. Soms wil je je verhaal delen, maar dat kan om allerlei redenen lastig zijn. Toch is jouw verhaal het waard om verteld en gehoord te worden. Het Brabants Rouwcafé biedt een toegankelijke plek waar rouw over liefde, overleven en het leven centraal staat.

Bij rouw denk je vaak aan overlijden, maar verlies kan ook gaan over gezondheid, relaties, werk, een veranderd toekomstperspectief of andere vormen van tegenslag. Een recent verlies kan zelfs eerder geleden verlies opnieuw voelbaar maken.

We heten je van harte welkom. We drinken samen koffie of thee en wie wil, krijgt de gelegenheid om iets te delen—of het nu gaat om waar je tegenaan loopt, of je je gehoord voelt, of hoe je omgeving met jouw verlies omgaat.

Laat je ons weten of we een plekje voor je vrij mogen houden?

Hartelijke groet,
Julian van de Moosdijk, praktijk Julian van de Moosdijk te Someren
Louise Niesten-Sellink, praktijk InMotie, begeleiding bij verlies en verandering te Heeze

  • Bijdrage in de kosten: € 5,00 p.p.
  • Volgende bijeenkomsten: 12 januari en 6 april 2025
  • Inloop: 12.15 uur, start: 12.30 uur, afsluiting: 14.00 uur

Voor informatie of aanmelding (€5,00 p.p.):
06-38927837 of 06-25157714
info@brabantsrouwcafe.nl