/
Winkel Leenderstrijp zoekt nieuwe kruidenier!
/

Winkel Leenderstrijp zoekt nieuwe kruidenier!

Leenderstrijp – Onlangs hebben Wilma en Eric van der Linden het bestuur van Sint Jan Coöperatieve Verbruiksvereniging U.A. laten weten per 31 maart 2025 de exploitatie van de kruidenierswinkel in Leenderstrijp te beëindigen.

Het bestuur van de winkelvereniging streeft ernaar om dit erfgoed en de sociale en maatschappelijke voorziening voor de gemeenschap van Leenderstrijp voor de toekomst te behouden. Om de kruidenierswinkel na 31 maart 2025 open te houden, wordt gezocht naar kandidaten (m/v) die, tegen zeer gunstige voorwaarden, maar vooral gedreven, ambitieus, creatief en vol van nieuwe ideeën de huidige succesvolle winkelformule willen voortzetten. Het bestuur van de vereniging staat open voor alle ideeën!

Mocht uw interesse zijn gewekt of wilt u nadere informatie ontvangen? Neem dan vóór 15 oktober 2024 contact op met coöperatievoorzitter Johan Bax, tel. 06-52667795 of via bestuur@coop-sintjan.nl.

Wilma en Eric van der Linden hebben deze weloverwogen beslissing met pijn in het hart genomen. Zij hebben de winkel in de voorbije acht jaar zeer intensief, maar met veel liefde, plezier en voldoening geëxploiteerd. Nu vinden zij de tijd rijp om het rustiger aan te gaan doen.  

Een besluit dat voor Leenderstrijp zeer onverwacht komt, maar dat uiteraard gerespecteerd dient te worden. Het bestuur van de winkelvereniging is Wilma en Eric veel dank verschuldigd voor het feit dat zij onze winkel de voorbije 8 jaar hebben geëxploiteerd, maar in die periode ook nieuw elan hebben gegeven!

De winkel, die in 1916 werd opgericht ter bekostiging van een eigen lagere school in Leenderstrijp, vervult nog altijd een centrale rol in de 450 inwoners tellende kern. Vanwege haar nostalgische uitstraling en door de verkoop van verse, lekkere, gezonde en streekgebonden producten en samengestelde cadeaupakketten wordt de winkel jaarlijks ook bezocht door vele toeristen.