/
Bevrijdingsviering in Leende: Bivak Liberation Task Force trekt veel bekijks.
/

Bevrijdingsviering in Leende: Bivak Liberation Task Force trekt veel bekijks.

Leende – Hoewel we doorgaans vanuit Heeze berichten, vonden we het belangrijk om naar Leende af te reizen voor een bijzondere gebeurtenis: de bivak van de Liberation Task Force op de Breedvennen. Hier stonden verschillende Engelse en Canadese legervoertuigen uit de Tweede Wereldoorlog opgesteld, een indrukwekkend gezicht voor jong en oud.

Aanvankelijk stond het programma van de bivak gepland voor half vijf, volgens onze eerdere berichtgeving. Het kamp bleek echter pas om 17:15 toegankelijk voor het publiek. Dit deed echter niets af aan de beleving, want er was meer dan genoeg te zien. Ook de toegangswegen waren gevuld met bezoekers die vol bewondering de historische voertuigen bekeken.

De bivak en de Liberationtour maken deel uit van de festiviteiten ter ere van 80 jaar bevrijding. Het belang van vrijheid, een essentieel onderdeel van ons dagelijks leven, werd hier op indrukwekkende wijze herdacht. Dit soort momenten helpen ons herinneren aan de offers die zijn gebracht voor onze vrijheid en de verantwoordelijkheid die we dragen om deze te behouden.

Morgen trekt het konvooi vanuit de Breedvennen in Leende via het centrum van Heeze naar Geldrop, en zullen in alle vier de kernen van onze gemeente groepen voertuigen en hun passagiers te bewonderen zijn.

Kijk voor foto’s en filmpjes op