Betoverende Kunstfilm “The Peasants” in ‘t Perron tijdens Kunstsmullen

Tijdens het culturele festival Kunstsmullen in ‘t Perron wordt een unieke filmervaring gepresenteerd: The Peasants, een prachtige verfilming van de bekroonde boekenreeks Chlopi van Władysław Reymont. Deze film neemt je mee naar het leven van het vrije boerenmeisje Jagna, dat tegen haar wil wordt uitgehuwelijkt aan de rijke boer Boryna. Terwijl ze worstelt met haar gevoelens voor zijn zoon Antek, verandert haar bestaan in een strijd om onafhankelijkheid in een dorp vol jaloezie, roddels en het patriarchaat.

Wat deze film extra bijzonder maakt, is dat de makers van Loving Vincent opnieuw hebben gekozen voor een adembenemende visuele stijl. Met maar liefst 65.000 handgeschilderde beelden, geïnspireerd door 19e en 20e-eeuwse Poolse kunstwerken van meesters zoals Józef Chelmonski, Ferdynand Ruszczyc en Leon Wyczółkowski, komt de rijke cultuur van het Poolse platteland tot leven op het witte doek.

Mis deze indrukwekkende film, die kunst en literatuur samenbrengt, niet en beleef een avond vol visuele pracht en ontroerende verhaallijnen tijdens Kunstsmullen in ‘t Perron.

Datum en tijd:
Donderdag 3 oktober
Aanvang: 20:00 uur
Kosten:
Toegang: € 5,00

Tickets zijn verkrijgbaar via de website van ‘t Perron.