/
80 Jaar vrijheid: een bomvolle zaal bij ‘Oorlogsverhalen van Heeze’
/

80 Jaar vrijheid: een bomvolle zaal bij ‘Oorlogsverhalen van Heeze’

Heeze – Afgelopen woensdagavond 11 september luisterden meer dan 200 bezoekers ademloos naar de verhalen die dorpsgidsen Ton Soons en Fred Guitjens vertelden over de gebeurtenissen in ons dorp tijdens de periode 1939-1945, de Tweede Wereldoorlog. De lezing, gehouden in ‘t Perron, was een verhaal vol emotie, bijzondere anekdotes en hier en daar een lach. Naast bekende verhalen werden ook nieuwe feiten gepresenteerd, die voor veel bezoekers verrassend waren. De twee presentatoren ontvingen dan ook veel lof voor hun vermogen om alle informatie op een compacte, duidelijke en boeiende manier over te brengen.

De avond, georganiseerd door de werkgroep ’80 Jaar Vrijheid Heeze-Leende’, was een groot succes. Deze werkgroep is een samenwerking tussen Stichting Vrienden van de Bieb Heeze-Leende, bibliotheek Dommeldal, het Oranjecomité Heeze en diverse betrokken inwoners. Samen met verenigingen uit Sterksel, Leende en Leenderstrijp hebben zij in het kader van ’80 Jaar Vrijheid’ verschillende activiteiten georganiseerd.

In de komende dagen kunt u nog deelnemen aan de volgende activiteiten in Heeze:

  • Datzelfde konvooi trekt op zondagochtend 15 september tussen 9.30 uur en 13.00 uur door het centrum van Leende, via de Leenderweg door het centrum van Heeze richting Geldrop. In de vier dorpskernen zal een groep van 25 voertuigen een stop maken. Deze tocht en de stops zijn voor iedereen gratis toegankelijk.
  • Op zondag 15 september draait in ‘t Perron de film ‘Het meisje met het rode haar’, .

Voor alle informatie over het evenement ’80 Jaar Vrijheid Heeze-Leende’ kunt u terecht op: www.80jaarvrijheidheeze-leende.nl