/
Brabantsedag Heeze viert heerlijke 65ste verjaardag
/

Brabantsedag Heeze viert heerlijke 65ste verjaardag

HEEZE – De 65ste Brabantsedag kreeg een gouden randje. De grootste theaterparade van het jaar maakte haar naam waar met een hoog niveau en ruim 40.000 bezoekers.

Op en rond de zestien huizenhoge, rollende theaterdecors kwamen het typische Brabantse gevoel en dichters en gedichten uit het Hertogdom Brabant tot leven in het thema Dichterbij Brabant. Ruim twee uur lang genoten de ruimschoots 40.000 bezoekers van kleurrijk theater, humor, acteerwerk en vernuftige techniek. Voor en na de parade was er op de Heezese Sfeerpleinen volop muziek, straattheater en ander vermaak.

De zinderende prijsuitreiking leverde de volgende uitslagen op:

  • Winnaar van de HWV Publieksprijs (mede mogelijk gemaakt door de Heezer Winkeliers Vereniging) werd Vriendenkring Hopeloos met In de 14 Billekens, geïnspireerd door een gedicht van Lodewijk van Woensel uit 1939.
    De tweede publieksplaats was voor Vriendenkring De Rooie Hoek met Weggejaagd uit Brabant: “M’ne liefste grond”, geïnspireerd door een gedicht van Ivo van Dinther uit 1953, en
    op de derde publieksplek belandde Bloed, Zweet & Tranen met Hertog Jan I brengt leven in de brouwerij, geïnspireerd door een gedicht van Harrie Beex uit 1947.
  • Winnaar van de Persprijs: De Lambrekvrienden met Uit het juiste Brabantse hout gesneden, geïnspireerd door een gedicht van Piet Heerkens uit 1941.
  • Winnaar van de Omroep Brabant Kijkersprijs is Vriendenkring De Rooie Hoek met Weggejaagd uit Brabant: “M’ne liefste grond”.

Dit is de top drie van het algemeen klassement:

  • Algemeen winnaar is Vriendenkring Hopeloos met In de 14 Billekens.
  • Op de tweede plaats: Vriendenkring Schenkels met Stormvloed van Verbroedering, geïnspireerd door een gedicht van Harrie Kapteijns uit 1957.
  • Vriendenkring Haisjô werd derde met Op handen gedragen – Mariakapellen, geïnspireerd door een gedicht van Anna Bijns uit 1493-1575.

De volledige uitslag van de 65ste Brabantsedag is te vinden op brabantsedag.nl/uitslag