/
De Grote Prognoseshow in Paradepraat 14
/

De Grote Prognoseshow in Paradepraat 14

Eigenlijk kan het helemaal niet, de uitslag van de 65ste Brabantsedag-parade voorspellen. Pas op de laatste zondag van augustus komt alles bij elkaar en moet het kloppen: de wagen, het acteren, de grime en kostuums, de muziek, de reacties van het publiek…

Maar we doen het toch! Host Maarten van der Velden lokt drie echte Brabantsedag-kenners uit de tent: Sven Kuijsten, Amancio Smulders en onze sidekick Dirk van Gaal. Amancio is zelfs een ervaren voorspeller want jarenlang schreef hij zijn top 3 een aantal weken vooraf op een papiertje, stopte dat in een verzegelde envelop en hing die op de bouwplaats. Naar eigen zeggen had hij het vaak goed…

Welke groepen zijn dit jaar sterk in het overbrengen van het onderwerp, kunnen verrassen op het gebied van techniek, of gaan met hun spel hoge ogen gooien? En natuurlijk de hamvraag: wie zou er wel eens met de titel Algemeen Winnaar vandoor kunnen gaan?

Alles is enkel op basis van wat Sven, Amancio en Dirk nú weten, een paar dagen voor de parade. Ze bestudeerden de wagenontwerpen en bijbehorende omschrijvingen, kamden de socials uit, keken al eens bij een paar collega-bouwers in de tent (want dat is tegenwoordig heel normaal).

Puur koffiedik kijken natuurlijk. Maar o zo leuk! En zullen ze het bij het rechte eind hebben? Kom daarvoor op zondagavond om 20.30 uur naar de zinderende tent in de Gemeentehuistuin of luister live mee op Wagenbouwers FM.

Over Paradepraat

Paradepraat is de podcast van de Brabantsedag, wordt gemaakt door Stichting Brabantsedag en heeft als doel om al die prachtige verhalen achter en over de Brabantsedag een platform te geven, een kijkje te geven achter de schermen, om dieper te duiken in onderwerpen die over de Brabantsedag gaan.