Ontdek de natuur tijdens het “feest van de beestjes”

Heeze – Als je zin hebt in een actief middagje over de natuur dan ben je op zondag 1 september op het goede adres bij het “feest van de beestjes” van IVN Heeze-Leende. Van 11 tot 16 uur is in de prachtige natuurtuin aan de Leenderweg 52 in Heeze van alles te beleven, niet alleen voor kinderen maar ook voor volwassenen. Aan de manifestatie werken ook de gemeente en diverse andere partijen mee. Om 11 uur zal burgemeester Teun Heldens de opening verrichten. En hij doet dat op een heel ludieke wijze!

Wat is er zoal te doen? Alle werkgroepen van IVN laten zien waar zij zich mee bezig houden. Om daarvan een indruk te krijgen kan je meedoen aan een korte wandeling over het terrein, demonstraties bijwonen, vogels spotten door de verrekijker of insecten en amfibieën zoeken op het terrein. Ook kan je meedoen aan een wedstrijdje palen doorzagen o.l.v. de werkgroep natuurbeheer.

Ook de kinderen zullen niet stil zitten en worden actief uitgedaagd. Wat te denken van zelf klimaatproefjes doen, planten en diertjes bekijken onder de microscoop? Of met je handen in een griezelige voelkist voelen en aan het rad van de natuur draaien? Ook komt er een imker, je kan geschminkt worden of bellenblazen.

Voor volwassenen is er tevens een Informatiemarkt van de Gemeente die het thema duurzaamheid en biodiversiteit onder de aandacht zal brengen o.a. door het promoten van “Inwoners aan zet”. Op deze dag zal de gemeente starten met de uitreiking van de zgn. Groene Doos, die samen met Waterschap De Dommel is opgezet voor alle inwoners van onze gemeente om je eigen tuin te vergroenen.

Ook andere “groene” organisaties zullen aanwezig zijn, zoals Bee Grateful die het belang van plantbestuivingen zal promoten en verder zullen de Herenboeren laten zien hoe je je eigen voedsel kan produceren met respect voor de biodiversiteit en de natuur.

Er zal op de dag genoeg te eten en te drinken zijn (allemaal duurzaam, zoals vegan ijs). Ook is er optreden van Opoes 13, een groep muzikanten die lekker in het gehoor liggende muziek maakt.

Tenslotte nog wat praktische informatie: aangezien het parkeren aan de Leenderweg niet toegestaan is vragen wij iedereen de auto te parkeren bij de Welkoop. Nog beter is het om per fiets of te voet te komen.

Tot ziens bij het feest van de beestjes (en de plantjes, niet te vergeten)!