RTV Horizon in actie met het gevoel van de Brabantsedag.

Wagenbouwers in de Hoofdrol bij “Het gevoel van de Brabantsedag”.

RTV Horizon in actie met het gevoel van de Brabantsedag.

Heeze – In de aanloop naar de Brabantsedag van 2024 neemt RTV Horizon een kijkje achter de schermen om te zien hoe de organisatie zich voorbereidt op dit jaarlijkse spektakel. Dianne Koevoets bezoekt in deze aflevering de hardwerkende wagenbouwers van Heeze, die zich volledig inzetten om hun creaties op tijd af te krijgen.

Tijdens haar bezoek ontmoet Dianne de leden van Vriendenkring Schenkels en spreekt ze met Brent, een van de bouwers. De passie en inzet van de bouwers is duidelijk zichtbaar terwijl ze hun ideeën tot leven brengen.

Vervolgens brengt Dianne een bezoek aan de bouwtent van de Lambrekvrienden. Jesse de Boer, voorzitter van de Lambrekvrienden, geeft een rondleiding door de enorme tent waar de indrukwekkende wagen in aanbouw is. Dianne spreekt met verschillende bouwers die enthousiast vertellen over hun vorderingen en de uitdagingen die ze tegenkomen.

Met deze reportage biedt RTV Horizon een uniek kijkje achter de schermen van een van de grootste evenementen in de regio, en toont het de toewijding en creativiteit van de lokale gemeenschap.

Presentatie & redactie: Dianne Koevoets
Camera & montage: Erik-jan de Sterke