Beekdal wandeling Groenlinks

Wandel mee door het beekdal van de Groote Aa

Beekdal wandeling Groenlinks

Dit najaar verwachten we de resultaten van het vervolgonderzoek naar de mogelijke tracé’s door het beekdal van de Groote Aa naar industrieterrein de Poortmannen. Het plan om de Randweg van Heeze door te trekken heeft begin dit jaar veel discussie losgemaakt. Logisch, het is een enorme ingreep, zowel landschappelijk, verkeerstechnisch als financieel. De gemeenteraad zal er dit najaar weer over in discussie gaan.

Wat zou de aanleg van dit stuk asfalt in de praktijk nu eigenlijk betekenen? Voormalig natuurbeheerder Mari de Bijl gidst ons zondag 1 september door het gebied om te vertellen over de bijzondere flora en fauna en de waterhuishouding. Wat vindt het Waterschap van dit plan? We lopen ook over het terrein van de boomkwekerij van Chris van der Wurff.

We vertrekken 10:00 vanaf de oprit van de boomkwekerij aan de Leenderweg 29. De wandeling duurt maximaal een uur. Het kan soms vrij nat zijn, dus waterdichte schoenen zijn aanbevolen.

Wil je mee wandelen, dan is aanmelden niet verplicht, maar een mailtje wordt gewaardeerd, zodat we ongeveer weten hoe groot de groep wordt. (heezeleende@groenlinks.nl)

GroenLinks Heeze-Leende is geen voorstander van een weg door het beekdal. Het gaat veel geld kosten, de realisatie gaat erg lang duren en de natuur wordt de dupe. Een tip: Die dag organiseert het IVN Heeze-Leende vanaf 11:00 een manifestatie / informatiemarkt in de tuin aan Leenderweg 52, schuin tegenover de boomkwekerij. Daar zullen veel werkgroepen zich presenteren.