Interview met Dianne de Haan: Vooruitblik op het 36ste Heezer Fietsweekend

Heeze – Op 2, 3 en 4 augustus staat de 36ste editie van het Heezer Fietsweekend weer op het programma. Iedere dag kunnen fietsers kiezen uit prachtige routes van 30, 45 en 60 kilometer door de schilderachtige omgeving van Heeze. Wij spraken met Dianne de Haan van Tour Club Heeze, de organisator van dit evenement

Het weer

Dianne de Haan deelt haar verwachtingen. “Het ziet ernaar uit dat het volgende week goed weer wordt, met temperaturen rond de 25 graden per dag. Dat mag ook wel, want vorig jaar was het niet echt heel leuk met al die regen,” zegt De Haan. Ze benadrukt dat de meeste fietsers tussen negen en twaalf vertrekken, waardoor de temperatuur in de ochtend nog een stukje kouder zal zijn.

“De fietsers kunnen goed tegen een beetje regen, maar 25 graden is niet te warm,” voegt De Haan toe. Ze verwacht dat het goede weer meer deelnemers zal aantrekken, zeker omdat het evenement dit jaar weer samenwerkt met Korfbalvereniging Eymerick voor de catering. “Sinds we drie jaar geleden met de Korfbalvereniging zijn gaan samenwerken, verzorgen zij de hapjes en drankjes. Dat scheelt ons veel werk,” vertelt De Haan.

De fietstochten worden volledig door Tour Club Heeze georganiseerd. “We hebben tussendoor een kraam waar we de fietsers voorzien van een snoepje en een drankje. De tweede post is bij een restaurant of café in de omgeving, waar fietsers iets kunnen eten en drinken,” licht De Haan toe. De fietsers krijgen een stempelkaart en moeten op verschillende posten een stempel halen.

Voor fietsers die onderweg pech krijgen, is er een bezemwagen beschikbaar. “We werken samen met de EHBO-vereniging uit het dorp. De bezemwagen kan overal naartoe en is de hele dag beschikbaar,” zegt De Haan.

Vrijwilligers

Inschrijvingen gebeuren nog steeds ter plekke bij KV Eymerick en betalingen kunnen alleen contant worden gedaan. “We hebben nog geen online inschrijving omdat dat weer extra kosten met zich meebrengt,” legt De Haan uit.

Het evenement draait ook op vrijwilligers. “Het is veel werk om voldoende mensen te krijgen, maar het lukt nog wel,” zegt De Haan. Vrijwilligers zijn nodig voor de posten, om de routes na te fietsen en om alle pijlen weer op te halen.

Voof alle leeftijden

Het fietsweekend is geschikt voor alle leeftijden. “Op vrijdag zie je vooral volwassenen en senioren, maar in het weekend ook gezinnen met kinderen,” vertelt De Haan. Hoewel er nog geen speciale kinderactiviteiten zijn, staat De Haan open voor nieuwe ideeën. “Alles valt of staat met voldoende hulp van vrijwilligers.”

Waarom zou je meedoen aan het fietsweekend? Volgens De Haan zijn er mooie routes te rijden, waardoor je de prachtige omgeving van Heeze en omstreken ontdekt. “Het is gezellig, je bent samen op pad en je kunt genieten van een kopje koffie met vlaai voor je gaat fietsen. Na afloop kun je op het terras van KV Eymerick nog lekker nagenieten,” zegt De Haan.

Informatie

Deelname aan drie dagen fietsen kost voor volwassenen €10,00 en voor kinderen van 6 t/m 12 jaar €3,00. Per dag fietsen kost voor volwassenen €4,00 en voor kinderen van 6 t/m 12 jaar €1,00. Inschrijven en vertrekken kan dagelijks tussen 09:00 uur en 14:00 uur bij de kantine van Korfbalvereniging Eymerick aan de Dominee Kremerstraat 31. Meer informatie is te lezen op www.tcheeze.nl.

https://mijnheeze.nl/doe-mee-met-onze-fotowedstrijd-zomer-in-heeze