Tuinfeest op zaterdag voor de parade 

De zaterdag voor de Brabantsedag is het altijd goed toeven in de gemeentehuistuin. Vanaf dit jaar met een nieuwe naam, Tuinfeest! Een heerlijke middag én avond vol gezelligheid en de beste muziek. Opwarmen voor de Brabantsedag, de dag erna! We maken er met jou een Tuinfeest van: een doorlopend programma voor jong en oud van 14.00 tot 23.00 uur.  

Natuurlijk is er de Kindermiddag waar de kinderen volop hun bouwkwaliteiten kunnen laten zien, brood kunnen bakken en gegrimeerd worden. Voor de ouders is er die middag én avond met een muzikaal en theatraal programma. We gaan tot 23.00 in de avond door! Ben jij erbij?

TUINFEEST: DOORLOPEND PROGRAMMA VOOR JONG EN OUD

Natuurlijk is er voor een geweldig programma gezorgd. Zo is er Clown Arno Huibers, die al meer dan drie decennia het clownstheater verrijkt met subtiele, poëtische humor en wereldwijd geprezen voor zijn unieke stijl. Desiree Hornikx is er met een koffer vol met spannende en grappige verhalen. Ga zitten, luister, lach en huiver… Ook is er Circus Factory, waar alles draait om een vliegensvlug en no-nonsense circusprogramma, waar iedereen de kans krijgt om te schitteren! Ontdek in rap tempo nieuwe circusvaardigheden onder begeleiding van onze professionele docenten. Jong en oud laten hun talent zien terwijl de circusmuziek door de piste galmt.

De Zandschrijver Skryf kom je ook tegen, voortrijdend op zijn eigen creatie, achterlaat een spoor van zandletters, vergankelijk en betoverend. Van één woord tot een heel epos, zijn kunst verdwijnt langzaam, als zand door de vingers. Perfect passend bij het thema van dit jaar ‘Dichterbij Brabant’. Ook Aerdrijk komt langs: Gepassioneerd, origineel en vrolijk weten de muzikanten van Aerdrijk hun aanwezigheid elk evenement om te vormen tot een sfeervolle belevenis. Met hun onderliggende ervaring voelen zij zich precies aan wat er bij de aanwezige gasten leeft, en hoe ze daar een muzikale draai aan kunnen geven.

The Charlatan mag vandaag niet ontbreken. Deze rondtrekkende muzikant doet zijn naam alle eer aan. Natuurlijk met gezellige Nederlandstalige en Engelstalige bekende liedjes. Maar hij kan met regelmaat ook onverwacht uit de hoek komen met een kwinkslag, een observatie, een opmerking of en grap.

Hoofdact van vandaag zijn de Hippe Gasten: Rock voor Kinderen. Om 17.45 uur vind je ze op het hoofdpodium. Ze maken serieuze rockmuziek voor kinderen zonder belerend vingertje. Met gierende gitaren en pompende drums is hun optreden ideaal voor kinderen en ouders die samen van een echt popconcert willen genieten. Van Nederlandse festivals tot theaters in China, hun muziek raakt jong en oud over de hele wereld. Bereid je voor op interactieve shows waarbij zelfs gecrowdsurft wordt – een ervaring die je niet wilt missen!

Wie je ook tegen gaat komen vandaag; Ramon Wolf, een woordkunstenaar en MC in Drum and Bass als Wolf Pax, bracht in 2022 ‘Eigen Tempo’ uit, gevolgd door ‘Openlijk Dicht’ in 2023, waarbij hij zijn eigen sound verkent en een album nastreeft, gedreven door geloof in zichzelf en samenwerking. Daarna volgt Mary Jane: Deze rockende en energieke 4-mansformatie met de fijnste pop/rocknummers van de afgelopen 30 jaar speelt de sterren uit de hemel. We sluiten af Allissa May, de beste zangeres van Nederland. Ze brengt haar unieke mix van power rock en pop live op het podium. Beleef haar meeslepende verhaal en indrukwekkende stem in een uniek optreden dat je raakt tot in je ziel.