728 fietsen gecontroleerd en 55 Fietsen werden afgekeurd

De afdeling Heeze-Leende van Veilig Verkeer Nederland controleerde dit jaar in de maanden oktober en november de verlichting van de fietsen van de scholieren van de groepen 3 t/m 8 van alle basisscholen in onze gemeente. 

Afbeelding van Anja via Pixabay | Tekst: VVN, afd. Heeze-Leende (z.d.) persbericht resultaat fietslichtcontrole 2023.doc

Ook de plaatselijke rijwielhandelaar Paul Tonnaer deed mee aan deze actie. Zij repareerden ter plaatse de kleine gebreken aan de verlichting.

In totaal werden 728 fietsen gecontroleerd op de 7 basisscholen. 105 Fietsen hadden een klein gebrek, dat ter plaatse werd hersteld door de rijwielhandelaren. 55 Fietsen  werden afgekeurd omdat het licht niet ter plekke door de rijwielhandelaar kon worden hersteld of dat er geen verlichting op de fiets aanwezig was.

De verlichtingsactie werd mogelijk gemaakt met subsidie van de provincie Noord Brabant en de gemeente Heeze-Leende en de controle werd uitgevoerd door vrijwilligers van VVN, afdeling Heeze-Leende.

Zie je een foutje laat dat ons dan gerust weten. Mail naar redactie@mijnheeze.nl of app naar 06 29222435. Of heb je zelf nieuws of een verhaal laat het ons dan ook weten. 

Home » Nieuws » 728 fietsen gecontroleerd en 55 Fietsen werden afgekeurd

redactie@mijnheeze.nl

Whatsapp: 06 29222435

Vereniging Mijn Heeze e.o.
KVK: 89576292