2,25 Miljoen euro Europese subsidie voor Natuurgrenspark De Groote Heide

2,25 Miljoen euro Europese subsidie voor Natuurgrenspark De Groote Heide

Het Natuurgrenspark De Groote Heide, een uitgestrekt natuurgebied van 6.000 hectare van Eindhoven tot over de Belgische grens, ontvangt een forse Europese subsidie van 2,25 miljoen euro van het programma Interreg Vlaanderen-Nederland.

Foto: Mijn Heeze | Tekst: Degrooteheide.eu

Het park zet in op grensoverschrijdende samenwerking en evenwicht tussen natuur en recreatie. Ester van Sambeeck, programmanager, en Guy Joosten, voorzitter, benadrukken de noodzaak van innovatieve methoden en dataverzameling voor het beheer van bezoekersstromen en de ontwikkeling van toegankelijke routes. Lokale gemeenschappen worden betrokken om het cultuur-historische karakter en het draagvlak voor beheer en bescherming te versterken.

De projectperiode van Interreg loopt van 1 maart 2024 tot 1 maart 2027. Samen met onder andere de projectpartners CranendonckHamont-AchelHeeze-LeendeEindhovenPeltValkenswaardNatuurpunt en Breda University of Applied Sciences, kortweg BUAS, zal Natuurgrenspark De Groote Heide de komende jaren dit omvangrijke project vormgeven.